maandag 6 juni 2011

Dag 1 - 5 juni

Om 5:30 zit mijn slaap er echt wel op. Ik bekijk de reactie's op mijn sliert, kijk wat het thuisfront heeft beleefd, kijk wat tv, en douche. Naar de supermarkt (mijn vraag wanneer die open gaat geeft veel fronsen: 24-7 natuurlijk) en sla wat fruit, snoep en drinken in.
Om 10:00 verzamelen voor de eerste briefing. Duidelijke, uitgebreide instructies door Charles en George , en uiteraard het ondertekenen van de wij-zijn-niet-verantwoordelijk papieren.
De dag van vandaag wordt een verplaats-dag. Andere opties zijn: chaseday (yeah baby) en downday : niets te doen. We verplaatsen ons naar het noorden (naar Kansas) en dat zullen we morgen ook doen. Na een erg Amerikaanse brunch (alle vooroordelen over vlees, vet en suiker, komen om 11:00u al uit), waarbij er gelukkig ook salade en fruit is, gaat het dan echt gebeuren. Samen met 3 NL-ers, een Amerikaan en een Amerikaanse belanden we in van#1 bij Charles en George. De Amerikaan spoort niet helemaal. Volgens mij iets in het autistisch spectrum. Van#1 heeft wifi dus whatsapp en mail gaan gewoon door.
We zien onderweg een heel grote zandduivel en interpreteren dat als een goed voorteken. Andere goede voortekenen schijnen te zijn: het aanrijden van een vogel en charles die overgeeft. Slecht voorteken is het aanrijden van een hert.
Onderweg natuurlijk allerlei kleine en grote ervaringen over tornado's die gedeeld worden. Bij de 2e tussenstop ervaren we hoe warm 96F is. Eindbestemming voor vandaag is : Salina - KA. Net gehoord dat we daar voor een home-style American BBQ gaan.
Salina uiteindelijk bereikt tegen 16:30. Gelijk een plons in de pool gedaan met de Zwitsers. De Amerikanen hebben het waarschijnlijk te druk met het scoren van snacks.
Het American BBQ-restaurant valt wat tegen. Daarna proberen we wat bier te scoren, maar de restaurants in de buurt serveren geen bier. En de lokale shop verkoopt wel bier, maar niet op zondag (!). Morgen nieuwe kansen.
Aantal mijlen: 274

Geen opmerkingen:

Een reactie posten