woensdag 15 juni 2011

Dag 10 - 14 juni - chasedag


Vandaag lijken alle seinen op groen te staan. De kans dat de "cap" breekt zijn beter dan gisteren. We nemen ontbijt bij Denny's in Lexana- KA, waarbij de deblokkade van m'n credticard gelukt lijkt te zijn
We gaan naar Cameron - MO. Daar zijn we om 12:30, en vanaf dan is het wachten geblazen.
Na een tijd komt er een tornado-watchbox uit voor ons gebied. Een uur later gaan de prognoses voor tornado's verder omhoog naar 60% kans op 2 of meer tornado's. Ondertussen zien we dat er stees meer stormchasers zich verzamelen in het gebied. Het benzinestation waar wij staan wordt aangedaan door in totaal 4 andere stormchaseteams. De lokale mensen, ook hier, hebben altijd 2 vragen: "Zijn jullie stormchasers?" en "Verwachten jullie hier in de buurt een tornado?".
We wachten, wachten en nog meer wachten. Tot het echt vervelend begint te worden. Om 17:00 krijg ik twijfels of het nog wel gaat lukken. We staren naar de radar maar er gebeurt nix.
Dan om 17:30 krijg we het sein "nog 5 minuten". Op de radar zijn de eerste blimps te zien... buien die onstaan. Yeah!
We rijden naar de zuidoost kant van de meeste interessante bui. Deze lijkt zich goed te ontwikkelen en bij de eerste stop zien we een "funnel" hoog in de wolk. Mooi. We komen weer in de bekende achtbaan terecht. Bij de 2e stop lijkt de bui echter in elkaar te zakken. Balen! Terwijl we verder rijden blijkt er toch weer nieuwe ontwikkeling te zijn. Maar na een uur is het echt over.
De jacht was leuk, het resultaat teleurstellend.
We eten in St. Josephs (derde keer dat we daar zijn) bij Buffalo-chicken-wings: echt heerlijk eten. We praten nog wat na, en proberen met z'n allen de teleurstellende dag een plaats te geven.

Morgen een reisdag.
Aantal mijlen: 225

Geen opmerkingen:

Een reactie posten