donderdag 16 juni 2011

Dag 12 - 16 juni - chasedag

Zoals gebruikelijk verzamelen we weer om 10:00 en doen het ontbijt in de buurt. Een van de medereizigers is zo ziek dat ze achterblijft in het hotel. Na het ontbijt pikken we haar weer op. Heel vervelend, ziek zijn, helemaal op een stormchasetour.

Op de een of andere manier beginnen zaken steeds meer in elkaar over te vloeien, en is het lastig te onthouden waar je nou ook al weer precies hebt overnacht/ontbeten. Ook hotelkamers en -nummers zijn inmiddels zo talrijk dat ze allemaal op elkaar beginnen te lijken.

Vandaag gaan we naar de westkant van Nebreska, niet al te gek ver van de Rocky Mountains af. Als we er naar toe rijden zien we de eerste wolken al ontstaan aan de horizon. Dit soort buien zijn zo groot, dat je ze over een afstand van 250+ Km kunt zien.
Op een gegeven moment steken we naar het noorden en begint de chase. Eerst zien we nog een hele hoop dustdevils, en een aantal daarvan leggen we vast. Het thuisfront is inmiddels ook weer aanwezig via de cam en whatsapp.
Vanaf 15:00 gaat het echt los. We maken prachtige opnamen van een wolk met rotatie. Daarna begint de achtbaan weer. De storm ontwikkelt zich goed, en het is nog vroeg dus we kunnen nog even. Bij stop 2 ziet het er echt heel goed uit! We rijden weer verder en we belanden in de voorste outflow-winden van de storm. En dat weten we. De winden zijn zo hard dat er een trampoline op hoge snelheid voorbij van#1 raast. De auto wordt gezandstraalt, en het lijkt wel nacht. Een moment moeten we stoppen want we zien de belijning op de weg niet meer.
We hebben veel tijd nodig om weer voor de storm te komen. En, er ontstaan ook weer nieuwe stormen. We blijven jagen en jagen. Uiteindelijk is het 20:00 als we realiseren dat het weer niet lukt. Voor het eerst op de reis slaat de vermoeidheid toe. 5 uur stormjagen gaan je niet in de koude kleren zien.
We eten bij de pizzahut, en rijden een uur naar het hotel. Daar drinken we nog wat bij de bar om de hoek en tegen middernacht is het bedtijd. Helaas... weer niet gelukt. Maar spannend was het wel.

Morgen nieuwe (kleine) kansen.
Aantal mijlen: 449

Geen opmerkingen:

Een reactie posten