maandag 6 juni 2011

Dag 2 - 6 juni

De slaap zit er dit keer op om 6:30. Dat gaat de goede kant op! We verzamelen weer om 10.00. Voor die tijd nog even de tijd genomen om wat foto's te nemen...blijk ik toch de fotocamera van m'n schoonouders te hebben meegenomen. Toch maar even wat mee oefenen dan. We hebben wederom een brunch om 10:15 - een Ceasars Salade met crisp chicken. We tanken de van's nog vol en op naar interstate 81 (Nebreska). De reis zal vandaaag eindigen in Watertown (South Dakato). In de bus wordt er veel gelaptopt/ge-i-phoned en geblogd. Daarnaast wordt er veel gegeind, absoluut een hulp om al die mijlen te verstouwen.
We doen achtervolgens Nebreska, Iowa en South Dakota aan. Onderweg zien we hoe de Missouri rivier bijna buiten haar oevers treedt, en zien we ook de nodige zandzakvulacties. Het lijkt bijna NL wel, met haar rivieroverstromingen. Onderweg volgen we zaken als de "severe weather prediction" nauwlettend.
We eten bij Fuddruckers die als motto "World's Greatest Hamburgers" hebben. Ik neem de Inferno (de kleinste: 1/3 pound). Na een hap ben ik m'n stem even kwijt en ik verwijder toch maar wat van de Galapenjo-pepers. Onder het eten raak ik aan de praat met reisgenoot Marc die voor de kabelmaatschappij van Canada werkt over GSM, Edge, HSDPA en LTE.
In de auto terug komt het bericht door dat in Koersel (Belgie) een windhoos is geweest (http://www.youtube.com/watch?v=Urph3clFDeI: "Ik zie bomen vliegen"). Wat de stelling van George onderbouwt die zegt dat de tornado's vooral daar op treden waar de reisgenoten vandaan komen. Ingecheckt bij weer een andere hotel-keten, en een zeer fraaie kamer dit keer. Nog even naar de Wallmart voor een bal, een frisbee, batterijen, en wat voer. Bij de liquer-store halen we wat bier, en ik hoef geen ID te laten zien... dat voelt bijna als een teleurstelling.

Morgen naar North Dakato: de voorspellingen lijken gunstig.
Aantal mijl: 525

Geen opmerkingen:

Een reactie posten