dinsdag 7 juni 2011

Dag 3 - 7 juni - chasedag


Tada... ik word wakker om 8:00. De ergste jetlag is dus over. Na een eenvoudig ontbijt, gaan we voor North Dakota. Waarschijnlijk daar weer het noordelijkste stukje van, dus we zitten tegen de Canadese grens aan. De wind waait flink, maar dat schijnt niet uit te maken.
Vandaag wordt de eerste chasedag. Het recept daarvoor is:
1) in de buurt komen van een interessant gebied. Dat houdt in reizen van ergens rond 10:30 tot 14:30 - 15:00
2) daar afwachten of er zich "iets ontwikkelt"
3) achter de interessantste grote buien aan

We beginnen dus met 1). In de VS is alles groter, dikker, omvangrijker, en dat geldt ook voor het wegenonderhoud :-(. Tegen 11:00 steken we de stateborder over naar North Dakota. Om 12:00 zijn we in Fargo - ND. Tijdens de pitstop worden de twee voorste banden van van#2 vernieuwd.
Tijdens het wachten komt de TIV2 het benzinestation binnenronken. We geven Sean Casey een hand, en de TIV2 leggen we vast op foto.
Na een uur wachten rijden we naar het oosten naar Minnesota. Daar is het wachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Voor een tornado moeten er best veel omstandigheden kloppen en vandaag doen ze dat niet allemaal volledig..... afwachten dus.

Na 3 uur wachten besluiten we nog wat verder naar het oosten te rijden, maar helaas gebeurt er niets meer. In vaktaal: de CAP was te sterk. We halen stap 3) dus niet.

Morgen is er een interessant gebied in Wisconsin, dus we rijden tot diep in de nacht door om voorbij Minneapolis te komen.

Morgen weer nieuwe (grotere) kansen met chasedag 2.
Aantal mijlen: 588

Geen opmerkingen:

Een reactie posten