donderdag 9 juni 2011

Dag 5 - 9 juni


Om 8:30 gaat de wekker. Na wat opruimen en douchen Skype ik met het thuisfront... dat gaat heel goed (alleen af en toe valt het geluid weg), en ik ben weer helemaal bij met thuis.
Om 10:00 verzamelen we weer, en steken we de straat over voor een ontbijt. Ik weet dit keer langs de vette hap te laveren en neem cornflakes en een fruitbeker.
Vandaag is weer een verplaatsdag, om voor morgen in positie te komen. Er zijn wel interessante gebieden maar die zijn allemaal te ver weg. Eerst gaan we echter nog zoeken naar het mogelijke damage-path van de mogelijke tornado gisteren. We vinden uiteindelijk een omgewaaide boom en wat afgebroken grote takken, en echt overtuigend is dat niet.
We kiezen een plaats voor morgen en dat is Macon - Missouri. Onderweg de standaard schermutselingen als whatsapp, internetten en mailen. We steken meerdere stateborders over en belanden in Illonois, Iowa, en later in Missouri.
We zijn al aardig dicht bij het motel als we op een supercell afrijden... toch nog chasen dus, dat is een onverwachte bonus! We proberen voor de storm te komen, en dat lukt uiteindelijk ook. We belanden weer in de achtbaan van opnames maken, herpositioneren, opnieuw opnames maken. Aanvankelijk ziet de storm er zeer veelbelovend uit, maar een zogenaamde microburst helpt de stormontwikkeling om zeep.
Darn, daar balen we allemaal van.
Onderweg eten we nog wat, en om 21:30 zijn we bij het hotel. Dan is het tijd om met een biertje het weerlicht van voorbijrazende stormen te kijken. Uiteindelijk neemt dat ook af, dus is het tijd om te gaan slapen.

Morgen nieuwe (grotere) kansen.
Aantal mijlen: 448 (alweer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten