vrijdag 10 juni 2011

Dag 6 - 10 juni

Vandaag belooft een chasedag te worden, maar na het ontbijt (laveren om vette hap dit keer niet mogelijk) blijkt het toch anders te worden. Er zijn veel te veel stormen en ze zijn te chaotisch om tornadisch (bestaat dit woord?) te worden. De tourleiding stelt voor om te kiezen om voor morgen in positie te komen, en daar is iedereen het mee eens. Na de bonuschase van gisteren is het feit dat we nu niet gaan chasen wel een teleurstelling.
Later op de dag blijkt dat we de goede keuze hebben gemaakt, want de kansen voor morgen in het beoogde gebied verbeteren. Dit allemaal aan de hand van de voorspellingen van de Storm Prediction Center.
Onderweg wordt er het nodige gewhatsapped (alweer), ge-internet en gegeind. George heeft een zak enorme hete chips bij zich met teksten op de zak als "feel alive" en "blairs death rain". Ze zijn inderdaad heel scherp en niet iedereen in de van waagt zich er aan. Uiteraard blijven we ook de radarbeelden volgen... om te zien of we nog iets missen. Niet dus.
We steken weer een stateborder over en belanden weer in Kansas. We hebben in deze 6 dagen 10 states aangedaan, en zo rond de 4000KM gereden.
Om 18:30 zijn we bij ons hotel en om 19:30 zitten we in het lokale steakrestaurant. Daar hebben we ons beste maal tot nu toe. En zowaar groente! Heerlijk. Aan de bar horen we nog wat tornado-verhalen van reisleider Mike, en krijgen we les in tornado-meteorologie. Een Amerikaan die aan de bar zit vraagt wat we doen, en als we zeggen stormchasen (tegen betaling) valt hij bijna van zijn barkruk. En hij verklaart ons voor gek... :-)

Morgen nieuwe (goede) kansen. Zoals het er nu naar uitziet zijn er kansen voor de 16e-18e op een outbreak (veel tornado's). Oh yeah.
Tot slot:
Prijsvraag 1. Noem een Amerikaanse gerecht zonder vlees, kaas, ei of een overdaad aan suiker
Prijsvraag 2. Wat eet een -wat vreemde- Amerikaan op een SAS-dag bij de pizzaboer.
Antwoorden morgen.
Aantal mijlen:428

Geen opmerkingen:

Een reactie posten