zondag 12 juni 2011

Dag 7 - 11 juni - chasedag


Vandaag zijn de vooruitzichten goed, en voor een klein gebied. Dat maakt het makkelijker qua chasen.
We verzamelen weer om 10:00 en ontbijten aan de overkant van het motel. Het duurt allemaal wat lang, en ik heb zelfs nog de tijd om een vogelgids te kopen. Nog even naar huis bellen om te vragen of Jeannet de eventuele blokkade van mijn creditcard wil laten opheffen. En ik bel nog even naar ma om haar te feliciteren met haar verjaardag.

On the road again! We komen duidelijk in een ander landschap terecht. Heel vlak, nauwelijks bewoond, en de dorpjes die er zijn zijn halve spookdorpjes. We steken eerst een tijdzone-grens over en daarna weer een stateborder en komen in Colorado terecht. Dat is dan staat nummer 11. We naderen Lamar (onze eerste target) als de eerste stormen al op radar opduiken. Er zijn er meerdere en we gaan voor de Noord-Oostelijke bui. Via whatsapp stel ik een aantal vrienden op de hoogte. Even later zitten we met z'n vieren in een groupschat. Echt, wat een topapp is whatapp. We proberen ten zuidoosten van de bui te komen, maar dat lukt niet. Er zijn in dit gebied heel weinig wegen, dus het is echt puzzelen. Thuis in NL leven Jeannet, Maya, Manon en Wil volop mee. Volgens mij is het voor hun net zo spannend als voor ons.
Als we uiteindelijk achter de bui zijn en is het beste er vanaf. We rijden onafgebroken door naar bui 2 die er wel heel aantrekklijk uit ziet. Te aantrekkelijk want we moeten nog wel 3 kwartier rijden om er bij te komen. De bui ontwikkelt een steeds mooiere haak op de radar en niet veel later komt er een tornado-rapport binnen voor bui 2. Arrgghhhhhhh! We rijden er nog wel naar toe, maar we zijn te laat. Damn, dat is een fikse teleurstelling. Ook voor de meekijkers uit NL. We maken een pitstop en herevalueren. Dan blijkt dat het vandaag niet meer lukt.
Terwijl we naar ons motel rijden zien we in andere staten nog allerlei stormen onstaan waarvan een aantal vermoedelijk met tornado's. Zucht, het is nog niet makkelijk dat stormchasen......We maken nog wel een aantal foto's van mammatus-wolken.
In het hotel gebruiken we nog even de tv om te controleren op de manuele focus op de filmpjes goed staat afgesteld. Dat blijkt goed te zijn. De groupschat stuur ik door naar de mail: 604 berichten blijken we getypt te hebben met z'n allen.

Morgen een reisdag met een kleine kans op chasen.
Antwoord op de prijsvragen:
1. Ik kan er geen noemen.
2. Mozarellasticks als entree, 2 pizza's en als side-order drumsticks. En 2 blikjes sprite om de zaak weg te spoelen. Kleine kanttekening: hij is zelfs voor een Amerikaan wel heel erg maf.
Aantal mijlen: 580

Geen opmerkingen:

Een reactie posten