woensdag 15 juni 2011

Dag 11 - 15 juni

Vandaag is een reisdag. Bestemming is Nebreska. Na het ontbijt bij Denny's (alweer) gaan we naar het noorden om daar te laatste stand van de overstroming te zien. Dat dreigde al en is nu dus gebeurd. We zien een boerderij midden in het water staan en we zien nieuwe maatregelen die getroffen worden om het rijzende water tegen te houden. We kunnen nog net de weg naar het westen gebruiken om uit het gebied te komen. Morgen zal die weg denk ik onder water staan.
We zijn inmiddels weer in Iowa en rijden lekker verder naar het westen.
Na een tijdje krijg ik weer whatsapp berichten uit Nl. Nachtdier Jeannet is blij met alles wat een reden is om maar niet naar bed te hoeven, en dat is een whatsappende eega in de US een mooi excuus.
We whatsappen een tijdje gezellig door totdat het bericht komt dat we nog op een storm afgaan in de buurt. Alweer een bonus op een reisdag! Een storm op een reisdag voelt -hoe raar ook- heel anders dan een storm op een chasedag.
De stemming in de bus verandert en alle ogen zijn stijf op de radar gericht. Het is nog wel ver, maar de bui ontwikkelt zich goed. Als we er zijn hebben we nog steeds goede hoop. We maken mooie opnames van de bui. De volgende radarscans zijn niet hoopvol en de bui neemt in kracht af. We maken nog wel prachtige plaatjes, en gaan dat uiteindelijk toch naar het hotel.
Aangezien het al laat is, is het dit keer echt fastfood wat we eten. Uiteindelijk om 23:45 zijn we in het hotel. We hebben vandaag trouwens 4 staten aangedaan!

Ik check nog wat berichten en foto's, en ga dan naar bed.
Ondanks dat deze dag qua stormen eigenlijk netzo verliep als gisteren, was deze dag toch veel bevredigender.

Morgen nieuwe -naar het nu lijkt- goede kansen.
Aantal mijlen:530

Geen opmerkingen:

Een reactie posten